• Detta evenemang har redan ägt rum.

Riksdagsseminarium: Faktaresistens, fördomar och falska nyheter – vad kan forskning och folkbildning göra?

februari 14 @ 16:30 - 18:00

Seminariet är fullbokat.

Förvrängda fakta, förutfattade meningar och rena felaktigheter är vanligt förekommande i samhällsdebatten. Samtidigt finns en ökad medvetenhet om problemen och om vikten av att basera diskussioner och beslut på kritiskt tänkande och forskningsbaserad kunskap.

Dialogseminarium om forskningens och folkbildningens roll i det offentliga samtalet.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Rifo, föreningen Vetenskap & Allmänhet och Studieförbunden.

Åsa Wikforss, professor filosofi vid Stockholms universitet
Per Svensson, politisk chefredaktör Dagens Nyheter
Monica Widman-Lundmark, ordförande Studieförbunden
En panel av riksdagsledamöter, Finn Bengtsson, M, Ulrika Carlsson, C, Elisabet Knutsson, MP, Daniel Riazat, V, Robert Stenkvist, SD, Gunilla Svantorp, S, Christina Örnebjär (L)
Cissi Askwall, generalsekreterare Vetenskap & Allmänhet och David Samuelsson, generalsekreterare Studieförbunden, modererar samtalen.

Datum:
februari 14