studieforbunden_220x50
    

Musik

Mer än 54 000 personer spelar i band hos studieförbunden. Musik är ett av studieförbundens största verksamhetsområden. 9 av 10 ungdomar mellan 16 och 25 år har starkt eller mycket starkt musikintresse. Många av dem fångas upp av studieförbunden.

Varldens_storsta_musikfestival_webb_400x236

Mellan den 5-11 oktober 2015 arrangerar studieförbunden Världens största musikfestival.

Från norr till söder kommer det att finnas festivalscener där mängder av band, artister, körer och dj:s framför musik. Hela Sverige är vårt festivalområde!

Festivalen är till för alla genrer och alla åldrar. Läs mer på festivalhemsidan

Nästan alla studieförbund medverkar i det studieförbundsgemensamma musiknätverket Musiknet. Nätverket har gett ut flera informationsbroschyrer om sin verksamhet, organiserat konferenser och jobbar exempelvis med frågor som att uppmuntra fler tjejer att engagera sig och spela i band.

Här kan du läsa vidare om studieförbundens arbete med musik.

Musikrapport 2015
publikrekord liten
8,7 miljoner personer gick på konserter anordnade av studieförbunden under 2014. Det är fler än någonsin, och trenden har pekat uppåt de senaste tio åren. Även deltagandet i musikstudiecirklar har ökat. Läs mer
Musik betyder
Musik betyder
I denna broschyr kan du läsa om musikhus, exempel på artister som spelar och har spelat hos studieförbunden samt ta del av den senaste statistiken. Läs mer