studieforbunden_220x50
    
musik2

Musik

Musik är ett av studieförbundens största verksamhetsområden, särskilt bland unga. 9 av 10 ungdomar mellan 16 och 25 år har ett starkt eller mycket starkt musikintresse. Många av dem – nära 60 000 personer – spelar i band hos studieförbunden.

Korta fakta om musik i studieförbunden:
• Nästan 400 lokala musikhus drivs av studieförbunden
• Hälften av Sveriges kommuner har ett eller flera musikhus som drivs ett studieförbund
• Verksamheten har nära 60 000 deltagare per år
• Varje år genomförs över 20 000 publika musikarrangemang

Varldens_storsta_musikfestival_webb_400x236
Många artister och akter har börjat sin karriär hos studieförbunden. Studieförbunden är en del av det svenska musikundret och tänker fortsätta sprida musik och engagemang i hela landet. En vecka i oktober 2015 arrangerade vi tillsammans med studieförbunden Världens största musikfestival!

 

hiphopfabriken musikHiphopfabriken

är en studioverksamhet för dig 14-18 år* som vill hålla på med hiphop, rappa, skriva texter och uppträda. Varje tillfälle kommer att innehålla workshops och handledd tid i studio. Du kan välja att vara med en gång eller flera gånger. Handledare är rapparen och bloggaren Katarina ”Caty” Testad och andra personer från Popkollo Stockholm. Vid varje tillfälle är det workshop. Utöver det får du före eller efter (eller både och) tid i studion tillsammans med handledarna och de andra deltagarna. Hiphopfabriken arrangeras av Popkollo i samarbete med studieförbundet Sensus. Nästa omgång av hiphopfabriken går av stapeln hösten 2014. Var? I Sensus lokaler på Wallingatan 3A, nära Hötorget i Stockholm Kostnad: GRATIS! Mellis ingår Förkunskap: Både du som är nybörjare och du som är van är välkommen. Läs mer

* Popkollos målgrupp är tjejer 12-18 år. Vi bryr oss dock inte om vilket kön det står att du har i ditt pass eller vad du känner dig som – om du känner att Popkollo är rätt arena för dig så är det det! Vi använder ordet tjej när vi kommunicerar vår målgrupp utåt, det betyder inte att vi förväntar oss att du ska vara på ett visst sätt – och väl på kollo bryr vi oss inte om kön utan lägger all energi på musik och att skapa en identitet kring det.

Musikrapport 2014
En lokal motor sida
Vår rapport om pop, rock och hiphop hos studieförbunden presenterades under konferensen Elixir, i samband med festivalen Live At Heart.
Musikwebbar
De flesta studieförbund har nätbaserade sidor för sin musikverksamhet:
ABF:
– Musikfabriken
Folkuniversitetet:
Musikforum
Medborgarskolan:
– Amplified
NBV:
– Music Box
Sensus:
– Musikwebben
Studiefrämjandet:
– Musik Musikakuten – en förstahjälpenlåda för dig som ska starta band
Nemis – livescen
Studieförbundet Bilda:
– Bildamusik.nu
Studieförbundet Vuxenskolan:
– The TubeTipsa oss gärna om fler länkar!
Skriv till fbf@studieforbunden.se 
Balsta musikslott
Balsta musikslottBalsta musikslott är ett av Europas största musikhus. Här har musiken varit i fokus i mer än 30 år. Verksamheten drivs av Ung Fritid Eskilstuna i samarbete med ABF, Studiefrämjandet, Sensus och Folkuniversitetet. På Balsta musikslott finns det idag cirka 100 band verksamma i 70 olika lokaler. Läs mer
- Här finns det en komplett lista med de musikhus som drivs av studieförbunden runtom i landet!