Lediga jobb

Förvaltningsledare och teknisk IT specialist

Du kommer ha en viktig roll i vår utvecklingsgrupp som arbetar dedikerat med IT-support av Gustav applikationen, E-tjänsten och API:er och kommer hantera allt från typisk ärendehantering men även kvalificerad problemlösning, där du kommer vara vår kontaktperson mot förbunden för inkommande support och förvaltningsärenden. Det är en stor variation i ärendenas komplexitet vilket gör att du blir utmanad i din roll dagligen.

I rollen ingår det även att vara ansvarig för våra testmiljöer, release och installationer. Du kommer också var en del av vårt förbättringsarbete och se till så att kravfångstarbetet håller god kvalité internt inom Gustavgruppen. Du kommer även driva egna IT-projekt inom ramen för vårt utvecklingsarbete.

Studieförbunden i samverkan är en bransch- och intresseorganisation med fokus på folkbildningspolitik. Vi är en idéburen organisation och våra ledord är demokrati, kultur och bildning. De tio studieförbunden bidrar till lärande tillsammans med föreningsliv och engagerade människor i hela landet. För närvarande är vi 15 anställda.

Gustav är ett samarbete mellan nio studieförbund med syfte att utveckla och förvalta ett gemensamt system för all studieverksamhet. Gustavgruppen är utvecklingsgruppen som idag förvaltar och vidareutvecklar Gustav applikationen, E-tjänsterna och API:er.

Våra medlemmar är: ABF, Folkuniversitetet, Ibn Rushd, Kulturens Bildningsverksamhet, Medborgarskolan, NBV, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan. Medlemsförbunden har verksamhet i alla landets kommuner.

Vi sitter i moderna och attraktiva lokaler på Dalagatan centralt i Stockholm. Vi har kollektivavtal. Vi söker inte specifikt någon som är bosatt i Stockholmsområdet eftersom vi ser framför oss att arbetet kan utföras från annan ort via digitala kanaler.

Arbetsuppgifter:

· Daglig hantering av inkommande support med hjälp av våra IT specialister

· Projektleda egna IT-projekt inom vårt utvecklingsarbete

· Underhåll av testmiljöer, releasepaketering och ansvara för förbättringar som effektiviserar vår release rutiner framöver.

· Kravspecifikationsarbete

Kvalifikationer:

· Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

· Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten.

· Vana av drift och förvaltning av IT-miljöer och molntjänster i Windows AD och Azure, olika typer av VPN och fjärrskrivbordssystem.

· Vana av kvalificerad felsökning som kan innefatta flera miljöer och applikationer

Meriterande:

· Erfarenhet av demokratiskt föreningsarbete och folkbildning

· Erfarenhet av utveckling i .NET och SQL.

· Erfarenhet av leda IT projekt – gärna inom drift och förvaltning

· Erfarenhet av Agil utveckling och Devops

· Kunskaper av desktopklienten Gustav

Förmågor och färdigheter:

· Du tar ansvar, prioriterar och arbetar strukturerat för att nå gruppens uppställda mål.

· Du kan arbeta både självständigt och i grupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering i Stockholm, dock inget krav. Mejla din ansökan, med personligt brev och CV, till rekrytering@studieforbunden.se senast den 16 augusti. Vi rekommenderar att ansöka snarast då vi har ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

För information om tjänsten, kontakta generalsekreterare David Samuelsson: david@studieforbunden.se, 070-543 27 39, Produktägare Lukas Granlund 0702-332366 eller Tech lead Jonas Boman, 070-972 79 93.

För kontakt med facklig representant, kontakta Ebba Ringborg, ebba@studieforbunden.se, 072-565 52 22.

Vi rekryterar utifrån kompetens och strävar efter ökad mångfald, lika rättigheter och mot diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.