Pressrum

Studieförbunden är de tio studieförbundens gemensamma intresseorganisation. Studieförbunden bildades 1903 under namnet Folkbildningsförbundet. Vi har funnits i över hundra år men blickar ständigt framåt. Vi står för fri bildning i hela Sverige, alltid på individens villkor och alltid tillsammans med andra. Inom studieförbunden möts en miljon individer varje år och studieförbunden verkar i alla landets kommuner. Bildning förenar Sverige.

Välkommen! Här hittar du länkar till pressmeddelanden, pressbilder och kontaktuppgifter.

Pressutskick

Aktuella pressmeddelanden och nyheter:

Studieförbunden kommenterar höstbudgeten (21/9-20)

Glädjande besked om förlängning och förstärkning av UMSI (17/9)

​Intensivt arbete mot fusk i studieförbunden (11/9-20)

Studieförbunden ska stoppa fusket (28/8-20)

Studieförbundens olikheter behövs! (13/8-20)

Nytt stöd för att stärka folkbildningens demokratiarbete (11/6-20)

Studieförbundens nya ordförande Ann-Katrin Persson: “Folkbildning och studieförbunden bland det bästa Sverige har” (11/5-20).

Cecilia Palm vald till global organisation för vuxenutbildning: “Hedrad över uppdraget” (20/4-20).

30 miljoner till studieförbunden för kompetensutveckling under virusutbrottet (30/3-20).

Så hanterar studieförbunden Covid-19 (19/3-20).

Kulturpolitik: Kulturdelaktighet störst hos studieförbunden – kommentar Kulturanalys 2020 (6/3-20).

Budgeten: Satsning på föräldralediga men urholkade generella anslag (18/9-19).

Ny studie: Studiecirkel ger utrikes födda jobb (14/8-19).

Våra pressmeddelanden och nyheter finns samlat här. Under fliken Aktuella rapporter hittar du även studier, statistik och kartläggningar över studieförbundens verksamheter. Söker du specifika siffror? Kontakta vår utredare Ebba Ringborg, ebba@studieforbunden.se.

Vill du ta del av Studieförbundens pressutskick och få inbjudan till våra arrangemang? Du anmäler dig genom att maila jimmy@studieforbunden.se, eller följ Studieförbunden på MyNewsdesk. Följ oss också på TwitterFacebook och Instagram, här uppdaterar vi aktuella nyheter och samtal från folkbildningsvärlden!

Pressbilder

Här hittar du högupplösta pressbilder. Hittar du inte bild som passar eller söker efter är du välkommen att kontakta pressansvariga.

När du publicerar våra bilder ska bildtext med information om copyright (Studieförbunden) samt fotografens namn alltid vara med. Bilder på upphovsskyddade skyddas av upphovsrättslagen (SFS 1960:729) och får användas endast i nyhetsrapporterande syfte. Mer om upphovsrätt: Bildupphovsrätt i Sverige.

Kontakt för intervju

Studieförbundens generalsekreterare David Samuelsson är Studieförbundens huvudsakliga talesperson och svarar på övergripande frågor: 070-543 27 39, david@studieforbunden.se.