Nyhetsrum

Det våras inte för föräldrars delaktighet i barns lärande: Studieförbunden kommenterar vårpropositionen

pressmeddelanden 2019-04-10 10:55:33

Studieförbunden kommenterar regeringens vårproposition 2019. De 50 miljoner kronor som tidigare avsatts till att stärka studieförbundens arbete för att öka föräldrars delaktighet i sina barns lärande försvann ur den beslutade budgeten för 2019 och återställs inte i VÅP:en.

Allt ljus på folkbildningens musikverksamhet! De tio studieförbunden prisas av GAFFA

pressmeddelanden 2019-02-21 09:46:00

Musikmagasinet GAFFA tilldelar Redaktionens Specialpris 2019 till de tio studieförbunden för deras breda insatser för det svenska musiklivet: "den grund som det svenska musikundret faktiskt vilar på."

Ny rapport: Därför är studieförbunden basen i svenskt musikliv

pressmeddelanden 2019-02-07 09:59:52

Studieförbunden släpper rapporten "Basen i svenskt musikliv". Rapporten är en kartläggning av den omfattande musikverksamhet som bedrivs inom studieförbunden och det bidrag studieförbunden ger till Sveriges musikscen.

Nya budgeten: 50 miljoner mindre till folkbildningen inom studieförbunden

pressmeddelanden 2018-12-17 13:14:23

I dag har kulturutskottets betänkande publicerats gällande det budgetförslag som röstades igenom i riksdagen förra torsdagen. I den framgår att 50 miljoner kommer minskas till folkbildningen inom studieförbunden. Det gäller specifikt insatser för att öka föräldrars delaktighet i lärandet i skolan.